Sensibilitzar els usuaris del bosc, clau per minimitzar el risc d'incendi forestal

Sensibilitzar els usuaris del bosc, clau per minimitzar el risc d'incendi forestal
Sara Nicolás
07/07/2023 - 14:55

Badalona - Les pluges de les darreres setmanes han donat una treva i han rebaixat el risc d'incendi forestal a la Serralada de Marina durant l'inici de l'estiu. Des de la Diputació de Barcelona engegaven el passat 21 de juny la campanya de prevenció i vigilància contra incendis forestals, amb una setantena d'unitats al territori amb una tasca principalment sensibilitzadora.

L'arribada aquesta propera setmana de la primera onada de calor podria incrementar el risc d'incendi forestal després de les pluges de l'inici de l'estiu. Durant els 70 dies que dura la campanya de prevenció d'incendis forestals, informadors i torres de vigilància es complementen per detectar i ubicar amb exactitud possibles incendis. Aquest és l'objectiu principal juntament amb la sensibilització de la població.

ABOCAMENTS RESIDUS

A la zona de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Tiana l'abocament de residus és l'actuació més freqüent que duen a terme les unitats del Pla d'Informació i Vigilància d'Incendis Forestals. A la província de Barcelona la mitjana se situa als 200 incendis a l'any. Àngel González, responsable del Pla d'Informació i Vigilància d'incendis forestals, assegura que després de dues dècades activant el pla de prevenció a l'estiu, però, la població està molt més conscienciada.

El fet que hi hagi molta gent vigilant i que s'estigui sensibilitzant molt més a la població fa que la gent estigui més informada i sàpiga els riscos de fer, per exemple, una barbacoa en males condicions

Des de l'inici de la campanya, la unitat que treballa a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Tiana ha informat dels riscos d'incendi a més d'un centenar de persones i ha notificat un total de quatre actuacions, dues deteccions d'abocaments i dos revisions de punts d'aigua.