Simon Birgander, un pivot que serà recordat a Badalona

Simon Birgander, un pivot que serà recordat a Badalona
Ferran Vinaixa
10/07/2023 - 13:13

Badalona - Simon Birgander va deixar de ser pivot del Joventut i no va tenir l'oportunitat d'acomiadar-se dels aficionats que l'han vist créixer a Badalona els últims sis anys a la Penya.
El pivot verd-i-negre ha estat un dels jugadors més estimats en el Joventut per l'actitud que ha posat a la pista i perquè sempre ha estat entregat als seguidors. Però Birgander volia fer un pas més, volia tenir un millor contracte i és per això que ha decidit emprendre un altre rumb i fitxar per l'UCAM Múrcia.

Simon Fredrik Stefan Birgander va néixer un 23 d'octubre de 1997 a Kvistofta, a Suècia, i l'any 2015 va aterrar a Espanya, concretament a Logronyo després de guanyar l'europeu sub18 amb la seva selecció, per jugar al filial del CB Clavijo a la lliga EBA. El 2016 va anar a l'europeu sub20 amb 2 anys menys d'edat i malgrat ser un secundari va acabar sent protagonista. Tot plegat va fer que el CB Clavijo el pugés al seu equip de la LEB Or la temporada 2016-2017 on va continuar brillant fins que va arribar el Joventut de Badalona, que va veure molta projecció en aquest pivot suec encara desconegut pel gran públic.

birgander semifinal eurocup

Birgander a la semifinal de l'Eurocup

Al Joventut hi va arribar la temporada 2017-2018 quan l'equip era encara Divina Seguros Joventut i en el seu primer any ja va jugar 30 partits a l'ACB i va entrar en el cinc ideal de l'ACB amb jugadors com Luka Doncic, Xabi López-Arostegui, Sergi Garcia i Jonathan Barreiro. Fins a l'arribada de Carles Duran va ser un jugador secundari, però Duran i Pau del Tio van decidir que donés un pas endavant en un dels moments més difícils, esportivament parlant, de la història del club.. Quan les lesions ho han permès, Brigander ha estat un jugador amb protagonisme. 38 partits a l'ACB la temporada 2020-21, i 39 les dues següents, la 2021-22 i la 2022-23. Birgander s'ha deixat la cara per la Penya, figuradament i textualment, lluint una màscara en moltes ocasions per una lesió a la cara, i aquesta temporada ha tingut partits estel·lars, com contra el Fuenlabrada, on el març va fer 23 punts, 15 rebots, 3 assistències, 3 recuperacions i 5 taps que li van valer un 34 de valoració.

FOTO SIMON BIRGANDER (VERTICAL)
Foto: Ferran Vinaixa

Ja una dada que ho diu tot. Birgander ha jugat un total de 226 partits oficials amb la samarreta del Joventut, 162 dels quals a l'ACB, convertint-se en el segon estranger amb més partits jugats amb la Penya després del mític Corny Thompson que en va sumar 172. També és el segon jugador que ha fet més taps, un total de 121, només superat per l'actual president, Juanan Morales, que en va fer 282.

Sense cap mena de dubte el Joventut trobarà a faltar a u pivot amb la qualitat i l'entrega que Birgander posava a la pista. Ara en gaudiran els aficionats de l'UCAM Múrcia que amb ell tenen la zona ben coberta.