Els sindicats, satisfets pel primer pas cap a l'estabilització dels funcionaris

Els sindicats, satisfets pel primer pas cap a l'estabilització dels funcionaris
Sara Nicolás / Berta Soler
23/01/2024 - 15:36

Badalona - Els sindicats de l'Ajuntament de Badalona celebren la primera convocatòria de promoció interna després de dues dècades. El sindicats UGT, CCOO i IAC- CATAC consideren que podria ser un primer pas per a resoldre les mancances de l'administració. Des de la PSU, però, consideren que molts més treballadors se'n podrien haver vist beneficiats si s'hagués dut a terme prèviament el procés d'estabilització de la plantilla.

VIVER
Oficines Ajuntament Badalona El Viver, aquest matí

Des de la UGT, Comissions Obreres i IAC CATAC posen en valor que la pressió sindical per convocar el procés, que es remunta a l'any 2016, ha aconseguit acabar amb la vulneració del dret dels treballadors públics a promocionar. I és que el fet que no se'ls hagi permès ascendir laboralment ha provocat una sobre qualificació del personal i, alhora, la marxa de molts altres treballadors. Ara podran assolir la categoria de tècnic mitjà a través d'un format híbrid d'oposició que inclou un curs impartit per l'Escola d'Administració Pública.

Aquest 2024 és una oportunitat que té aquesta administració, i altres de l'Estat, per posar punt final a la precarietat

Laura Hernández, secretària general d'UGT i Pol Acózar, secretari de CCOO

Segons els sindicats, aquesta promoció interna i l'estabilització podrien ser clau per assolir una plantilla més sòlida a l'administració. Precisament, aquest primer trimestre d'any podria posar-se fil a l'agulla a la temporalitat dels treballadors.

Esperem que d'aquí al primer trimestre, s'acabi tot el procés d'estabilització

Juan Carlos Forcén és delegat d'IAC-CATAC

Per la seva banda, el Sindicat PSU considera que el primer pas imprescindible era estabilitzar la plantilla. I és que malgrat celebrar que molts funcionaris es veuran beneficiats del procés de promoció, denuncien que els interins pendents d'estabilitzar, alguns des de fa 20 anys, no s'hi podran presentar.

Jordi Magret és delegat del Sindicat PSU a l'Ajuntament.

Sobre la taula els sindicats de l'Ajuntament també tenen pendent de negociar un acord de productivitat pel 2024 i 2025. Manifesten que fa anys que no hi ha hagut cap increment econòmic a la plantilla i esperen una proposta definitiva de l'administració.