Sindicats qualifiquen de retallades la planificació de l'estiu als centres sanitaris

Sindicats qualifiquen de retallades la planificació de l'estiu als centres sanitaris
Susana Soldado
20/06/2024 - 15:45

Barcelona - Més de 150 persones s'han concentrat aquest dijous a les portes del departament de Salut i de l'Institut Català de la Salut per protestar per la planificació de la conselleria dels mesos d'estiu. Convocades pels sindicats de SATSE, CATAC-CTS i Som Intersindical, les dues concentracions han comptat amb el suport de Marea Pensionista i Verda.

Els sindicats sanitaris consideren que la planificació de l'estiu feta pel departament és una retallada encoberta. Denuncien que tot i que Salut ha programat un 25% l'activitat quirúrgica, la ràtio de professionals que treballaran als hospitals estarà molt per sota de la recomanada. Recordem que a banda d'una reducció de l'activitat, la conselleria va assegurar que aquest estiu no es podrà contractar personal per cobrir les vacances de la plantilla. Els sindicats concentrats aquest dijous asseguren que tot plegat repercutirà en l'atenció als pacients i en la salut dels treballadors. També alerten que la situació acabarà afectant la xarxa concertada de centres hospitalaris.

Des dels sindicats insisteixen que la situació econòmica derivada de la pròrroga pressupostària no pot comprometre la qualitat de la sanitat pública. Reclamen la dotació adequada de recursos perquè es puguin cobrir totes les substitucions de les vacances d'estiu a Centres d'Assistència Primària i hospitals i defensen que, amb aquestes accions, el govern català està apostant per la sanitat privada.