La SIP-FEPOL demana incorporar etilòmetres portàtils per als controls d'alcoholèmia

La SIP-FEPOL demana incorporar etilòmetres portàtils per als controls d'alcoholèmia
Laia Martínez | Paula Russiñol
19/06/2024 - 17:22

Badalona - La SIP-FEPOL reclama una dotació d'etilòmetres portàtils per a la Guàrdia Urbana de Badalona, seguint l'exemple de ciutats veïnes com Santa Coloma de Gramenet. A les dependències del barri de Sistrells només en tenen un de fix que aquesta setmana ha estat en reparació i substituït per un de provisional. El sindicat demana celeritat ara que venen dates assenyalades, com la revetlla de Sant Joan.

ETILOMETRE FIX GUARDIA URBANA
Etilòmetre fix de la Guàrdia Urbana | Font: SIP-FEPOL

La SIP-FEPOL havia denunciat que els agents feia 15 dies que s'havien de desplaçar a dependències de municipis veïns quan detectaven un conductor que havia donat positiu en la prova orientativa, per la manca d'etilòmetre. Assenyalen que aquesta situació comporta molèsties per la patrulla. Més enllà d'això, recriminen que fa 15 anys que tenen aquest aparell i que no es pot moure de lloc. Per tant, han de traslladar el conductor fins a les dependències policials de Badalona.

El portaveu del sindicat Joan Marc Zamora detalla que l'adquisició dels etilòmetres portàtils és responsabilitat de l'Ajuntament, mentre que el Servei Català de Trànsit s'encarregaria de la validació i manteniment. 'Els companys de Santa Coloma de Gramenet ens han ensenyat que hi ha uns etilòmetres evidencials', diu Zamora, 'que permeten fer aquesta mateixa prova via pública'. És per això que el portaveu del sindicat apunta que 'quan hem vist que aquest material no el tenim és quan posem el crit al cel'.

Quan hem vist que aquest material no el tenim és quan posem el crit al cel

Des de l'Ajuntament asseguren que l'etilòmetre malmès ja torna a ser a la comissaria en bon estat. Una qüestió que el sindicat nega. El govern local també afirma que estan en procés de compra 4 aparells més. Aquests estaran a la comissaria i es podran traslladar quan es facin controls d'alcoholèmia. Malgrat tot, recomanen no moure'ls constantment per evitar que s'espatllin.

Joan Marc Zamora és el portaveu del sindicat SIP-FEPOL