SIP-FEPOL denuncia que la vigilància fixa als carrers Canigó i Ausiàs March tensiona el cos de la Guàrdia Urbana

SIP-FEPOL denuncia que la vigilància fixa als carrers Canigó i Ausiàs March tensiona el cos de la Guàrdia Urbana
Àlex Sisó
04/03/2024 - 21:14

Badalona - El sindicat SIP-FEPOL de la Guàrdia Urbana alerta que la vigilància estàtica, de 24 hores, que es destina als edificis del carrer Canigó i Ausiàs March està tensant el cos policial i provocant malestar a la plantilla. Sol·licita a l'executiu local que replantegi el servei perquè, segons afirma, s'està de manera precària, posant en risc la seva seguretat i deixant d'atendre altres situacions per manca d'efectius. Fan una crida a què el servei de vigilància es faci en coordinació amb els Mossos d'Esquadra. Des de l'Ajuntament, en canvi, afirmen que s'estan fent els torns i serveis usuals sense problema.

SIP-FEPOL assegura que la implantació del servei de vigilància fixa al Raval, per ordres del govern local, es fa amb agents del torn ordinari: matí, tarda i nit. Un fet que, segons el sindicat, comporta que en alguns torns no es disposi d'un mínim de patrulles per atendre altres incidències i que les poques que hi ha, hagin de fer el triple de serveis. Afegeixen que la vigilància a Canigó s'efectua amb vehicles antics, sense calefacció i amb agents que es passen hores sense poder anar al lavabo, segons afirmen, per falta de relleu. El sindicat policial no entén que s'estiguin destinant efectius a vigilar edificis privats quan la vigilància dels edificis municipals la duen a terme agents de seguretat d'una empresa privada, amb la justificació que no hi ha agents suficients. Consideren que les tasques de vigilància a l'illa d'edificis de Canigó s'haurien de fer amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra. Ho explica Joan Marc Zamora, portaveu de SIP-FEPOL.

Per la seva banda, l'executiu local afirma que les vigilàncies als carrers Canigó i Ausiàs March no estan tenint conseqüències al cos de la Guàrdia Urbana, i que s'estan fent els torns i serveis habituals. Detallen que quan els Bombers abandonen Canigó, cedeixen les competències a l'Ajuntament i, en conseqüència, a la Guàrdia Urbana. Recorden que hi ha una investigació judicial i que s'ha de tenir cura que ningú entri als edificis afectats. Reiteren que les vigilàncies fixes no estan tenint conseqüències a la Guàrdia Urbana, ja que són 3 agents per torn i aquesta és una circumstància que, segons manifesten, es pot donar en altres situacions sense alteracions