SIP-Fepol tem que l'atac al Màgic també es pugui produir a la comissaria de la Guàrdia Urbana

SIP-Fepol tem que l'atac al Màgic també es pugui produir a la comissaria de la Guàrdia Urbana
Àlex Sisó
03/04/2024 - 19:43

Badalona - El sindicat SIP-Fepol de la Guàrdia Urbana de Badalona alerta a l'executiu local que els agents estan treballant amb material 'desfasat i inadequat' per fer front a una possible agressió terrorista, com l'atac que s'està investigant registrat el passat 27 de març al Màgic. Considera que situacions com aquestes també es poden produir a la comissaria, a causa dels problemes de seguretat que presenta el seu perímetre. Insisteix que es doti els agents del material necessari, com càmeres unipersonals i pistoles taser, per treballar amb seguretat

Per SIP-Fepol, l'atac amb una destral contra un establiment de menjar ràpid dins el centre comercial Màgic, i que l'Audiència Nacional investiga com a terrorisme gihadista, ha posat de manifest la importància crítica de la seguretat, tant per la població com pels cossos de seguretat. Reiteren que estan molt preocupats per l'actual estat de les dependències de la Guàrdia Urbana, on fa temps que s'enfronten a deficiències en matèria de seguretat que, segons afirmen, no s'han abordat de forma efectiva. Entre altres situacions, denuncien el mal funcionament de les càmeres de videovigilància i que la tanca d'accés a les instal·lacions continuï trencada, el que facilita, diuen, l'accés no autoritzat a les instal·lacions.

Joan Marc Zamora, Portaveu de SIP-FEPOL

El sindicat fa una crida a què es faci una inversió adequada per proveir el cos de material modern per poder actuar amb contundència. Fonts municipals han indicat que aquestes deficiències s'arrosseguen des de fa molt de temps i que està prevista la seva solució en poques setmanes.