Nou famílies de Badalona es queden sense plaça d'escola pública

Nou famílies de Badalona es queden sense plaça d'escola pública
Àlex Sisó
18/06/2024 - 21:32

Badalona - La manca de places d'escola pública a Badalona ha provocat que nou famílies de la ciutat s'hagin quedat fora de totes les opcions de centre públic que havien demanat. Com a alternativa, el Departament d'Educació ha derivat algunes d'elles a escoles concertades i religioses. Una opció que rebutgen.

Sis de les nou famílies afectades a Badalona pertanyen a la zona 4, que inclou barris com Centre, Progrés i Casagemes. La Bea Gutiérrez i l'Empar Sabater són dues mares que havien demanat plaça d'I3 a l'escola Gitanjali. En quedar-se sense cap de les opcions sol·licitades, van rebre un email del departament d'Educació on se'ls demanava fer una ampliació de matrícula. Una opció que van rebutjar perquè les alternatives que els donaven eren a centres concertats fora de la seva zona. En rebutjar aquest pas, se'ls ha assignat una plaça d'ofici a la que també s'hi oposen.

Bea Gutiérrez, una de les mares afectades.

Durant el procés de reclamacions, que va finalitzar el passat 13 de juny, les famílies afectades es van adreçar a l'Oficina Municipal d'Escolarització (l'OME), amb seu al Viver, on critiquen el tracte rebut.

Empar Sabater, mare d'un infant sense plaça pública.

Des de l'executiu local es mostren convençuts que tard o d'hora el problema es resoldrà. Així ho explicava dilluns el coordinador d'Educació, José Manuel López, a la tertúlia del BDN Matí.

Les famílies remarquen que el principal problema rau en la manca de places públiques que hi ha a la ciutat i que se solucionaria amb la construcció de noves escoles públiques. Ara els pares i mares, amb el suport de FAMPAS, resten a l'espera que avanci el procés de matriculacions per veure si se'ls acaba assignant una plaça pública als seus infants.