Sis guardons per 'La societat de la neu' als Premis Platino

Sis guardons per 'La societat de la neu' als Premis Platino
Núria Rodríguez / Mònica Martín
22/04/2024 - 13:39

Badalona - 'La societat de la neu' es corona amb sis guardons dels Premis Platino del cinema iberoamericà, incloent millor direcció de so, a càrrec del badaloní Marc Orts. Amb aquests premis ja suma més de 25 guardons internacionals. Durant la nit de diumenge, ha rebut el premi a millor pel·lícula iberoamericana de ficció, millor direcció per a Juan Antonio Bayona, millor interpretació masculina per a Enzo Vogrincic, millor direcció de muntatge i millor direcció de fotografia.

Bayona en el seu discurs ha remarcat que els actors del film ara fan gires i omplen teatres, i els reben com si fossin estrelles de Hollywood després que la pel·lícula s'hagi convertit en la més vista a Netflix en espanyol, hagi recaptat gairebé 3 milions d'euros només a l'estat i sigui la tercera més vista de l'any. 'A vegades s'han de fer les coses de manera diferent per canviar les regles del joc', ha conclòs. 'La societat de la neu' ja es va endur el premi del públic divendres.

Aquesta mateixa nit, la catalana Laia Costa també ha estat guardonada com la millor actriu femenina per la pel·lícula 'Un Amor'. També, la pel·lícula '20.000 especies de abejas' ha estat premiada amb 4 estatuetes, el film d'animació 'Robot Game', de Pablo Berger ha rebut dos premis. Així, la nit va tenir una gran representació de films espanyols, amb 17 guardons de 23 nominacions.