Suspesa la primera prova d'accés a la Guàrdia Urbana en haver-hi respostes correctes marcades

Suspesa la primera prova d'accés a la Guàrdia Urbana en haver-hi respostes correctes marcades
Judit Larios
19/11/2023 - 19:45

Badalona - La primera prova del procés selectiu de 46 agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, que s'havia de celebrar aquest diumenge, s'ha suspès en detectar que hi havia algunes respostes ombrejades. Segons l'Ajuntament, el Tribunal ha pres la decisió per 'evitar malentesos' i s'establirà una nova data per a la prova.

Els sindicats SIP-Fepol i PSU, en els seus respectius comunicats, demanen responsabilitats sobre els fets ocorreguts al departament de Recursos Humans del consistori. SIP-Fepol considera que el fet que algunes preguntes estiguessin marcades amb la resposta correcta és una 'greu irregularitat i una falta de respecte cap als aspirants que s'havien preparat' per a les proves d'accés al cos policial. Denuncien que en aquesta ocasió, a diferència d'altres anys, no es va contractar una empresa externa perquè s'encarregués de l'elaboració dels qüestionaris. Una reclamació que la secció sindical assegura que ja havia fet, precisament, diu, per evitar anomalies en el procés. Per la seva banda, la PSU titlla d'intolerable el succeït tenint en compte, assenyala, tots els recursos que s'havien destinat per realitzar aquestes proves. A banda d'exigir responsabilitats, també demana que es compensi a tots els aspirants pels perjudicis causats.

A petició del tribunal del procés, el notari de guàrdia de Badalona s'ha personat a la seu de Recursos Humans per aixecar acta de l'incident. Fonts del govern local afirmen que el notari ha constatat que el model d'examen 'és correcte' i que 'només hi havia alguns errors'.

Les reaccions d'alguns grups de l'oposició tampoc s'han fet esperar. Mentre que els republicans han avançat que presentaran una denúncia formal davant l'Oficina Antifrau per exigir una investigació exhaustiva, els socialistes proposaran a la resta de grups demanar en bloc un ple extraordinari per obtenir respostes de l'executiu municipal. En la mateixa línia, Badalona En Comú Podem també ha reclamat que s'obri una investigació i ha assegurat que reclamarà la dimissió de les persones responsables.