Talls parcials a les línies L2 i L10 nord del metro aquest estiu: consulta'n les afectacions

Talls parcials a les línies L2 i L10 nord del metro aquest estiu: consulta'n les afectacions
Judit Larios
18/06/2024 - 18:00

Badalona - Les línies L2 i L10 nord del metro patiran talls parcials aquest estiu per obres. En el cas de la línia lila, el tram afectat serà entre les estacions de Paral·lel i Sagrada Família, mentre que les actuacions a l'L10 nord perjudicaran només les parades del Gorg i La Salut. Mentre durin les obres, la xarxa de metro es reforçarà amb més combois i també s'habilitarà un servei alternatiu d'autobusos.

A banda de les dues línies que passen per Badalona, TMB també farà obres a l'L4 i l'L5. En total, s'invertiran 25 milions d'euros. La de l'L2 és una de les grans obres de l'estiu, amb un pressupost de 5,6 milions d'euros i una durada de dos mesos. Del 25 de juny al 25 d'agost es treballarà per renovar les vies del tram comprès entre les estacions de Paral·lel i Sagrada Família. Per tant, el recorregut de la línia finalitzarà en aquesta estació, ja que es farà un tall parcial que deixarà sense servei les sis parades restants. La resta de l'L2, entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra, funcionarà amb normalitat.

D'altra banda, les actuacions a l'L10 nord es duran a terme entre el 5 i el 25 d'agost en el tram entre Gorg i La Salut. El cost serà d'un milió d'euros i permetrà reduir vibracions a la zona amb la renovació d'un parell de vies. Des de TMB defensen que, tot i fer talls diversos, són independents entre si. També destaquen que han avançat les obres per evitar que coincideixin amb la celebració de la Copa Amèrica.

L'obra més cara i duradora serà la de l'L5, entre Cornellà Centre i Collblanc, en què es renovaran cinc quilòmetres de via. Finalment, els treballs a l'L4 serviran per millorar l'accessibilitat de l'estació de La Pau i renovar la senyalització de la línia. Durant els mesos en què durin aquestes afectacions, la xarxa de metro es reforçarà amb més trens per absorbir l'augment de passatgers en altres línies.

S'oferirà un servei alternatiu d'autobusos

Des de TMB, consideren que la principal alternativa de transport és el mateix metro, tot i que també s'oferirà un servei alternatiu d'autobusos. En el cas de la línia L2, es derivarà els usuaris a les línies regulars D50, H12 i H16. Pel que fa a l'L10 nord, s'habilitarà un bus llançadora des de Gorg fins a La Salut que circularà cada sis minuts.