Teatre, cinema i música protagonitzen la nova temporada d'El Círcol

Teatre, cinema i música protagonitzen la nova temporada d'El Círcol
Raquel Moreno
12/09/2023 - 13:43

Badalona - El teatre del Círcol estrena temporada amb una programació on el teatre, el cinema i els concerts en són protagonistes. Una temporada, diuen els seus responsables, vinculada als valors de l'entitat: el feminisme, la solidaritat, els drets humans i la transformació social.

La primera cita serà el proper 22 de setembre a dos quarts de 9 del vespre amb el concert homenatge a Pau Casals de la violoncel·lista Sveta Trushka, reconeguda internacionalment. Un espectacle emmarcat en la commemoració del 50 aniversari de la mort de Pau Casals, que se suma a l'obra de teatre «Un concert a la Casa Blanca». La posada en escena servirà per recordar la figura de Casals i actualitzar, diuen, el seu missatge humanista, artístic i de pau. Serà el 26 de novembre a les 6 de la tarda. Per al públic familiar destaca «La Mongetera màgica» 18 de novembre a les 5 de la tarda. Festuc Teatre ens presenta una adaptació del conegut conte, un espectacle de titelles per a petits i grans.

D'altra banda, «La festa de les males dones» de la companyia La Melancòmica tindrà dues sessions divendres 27 i dissabte 28 d'octubre a les 9 del vespre. Un obra que relata les aventures de dues joves de 30 anys, que comparteixen pis i sobreviuen amb humor entre la precarietat laboral, les pressions socials i els clixés de gènere mentre la societat les etiqueta de males dones. I una de les grans apostes de la temporada és segons els programadors d'El Círcol, «Nua. Radiografia d'un trastorn», l'1 de desembre a les 8 del vespre. Una creació d'Ann Perelló que parla en primera persona i sense filtres de com la societat imposa uns cossos i uns judicis que fan que visquem en un constant restricció o abús. La programadora artística d'El Círcol, Rosa Carbonell, ha posat en valor aquesta peça teatral que trenca amb la quarta paret i parla amb el públic.

L'obra s'ha censurat a Palma de Mallorca, però des del Círcol creiem en la llibertat d'expressió i en la seva excel·lència artística

Torna també el cicle CinemaProp diumenges a les 6 de la tarda amb les projeccions d'El Viatge de Chichiro el 8 de novembre, La Plaga el 12 de novembre i Harry Potter i la pedra filosofal el 3 de desembre. També destaquen les obres de la Dramàtica d'El Círcol amb Penombres 21 i 22 d'octubre i Els Pastorets de Folch i Torres al desembre, entre d'altres.

La música també tindrà protagonisme amb el concert de Santa Cecília a càrrec de la Coral d'El Círcol el 25 de novembre a dos quarts de 8. De cara al gener s'estan acabant de tancar nous concerts protagonitzats per dones de l'actual panorama musical català. Totes les entrades es poden adquirir ja al portal web elcircol.cat o bé a les guixetes del teatre 1 hora abans de cada espectacle.