Teixir aliances entre el sector públic i privat, clau per fer front als reptes de l'habitatge social

Teixir aliances entre el sector públic i privat, clau per fer front als reptes de l'habitatge social
Sara Nicolás
09/06/2023 - 13:59

Badalona - L'accés dels joves al lloguer i la nova llei de l'habitatge han estat alguns dels temes tractats al debat organitzat per l'associació Restarting Badalona. Sota el nom “El repte social de fer habitatge”, experts han conversat envers la problemàtica de l'accés a l'habitatge a l'àrea metropolitana.

La sessió de debat ha comptat amb la participació de representants tant del sector públic com del privat en termes d'habitatge. Un col·loqui on s'han pogut sentir opinions fins i tot contraposades en alguns aspectes, com l'actual llei de l'habitatge. Es tracta de discursos de vegades oposats, però alhora necessaris per a afrontar el repte de l'habitatge social, assegura Ferran Falcó, president de Restarting Badalona.

A tots ens uneix la preocupació pel bé comú, per la ciutadania, per les ciutats i pel nostre entorn. Avui hem assegut aquí responsables de la promoció pública i privada d'una peça tan important a la vida de la gent com és l'habitatge

Amb tot, els ponents coincideixen en el fet que el parc d'habitatge públic actual no és suficient per cobrir tota la demanda. Una de les conclusions arribades és que la solució no només passa per construir, sinó també per comprar i captar habitatge. Alhora, manifesta Maria Sisternas, directora d'Incasòl, s'han de compartir riscos entre promotors públics i privats.

Hi ha un canvi cultural que diu que en els pressupostos públics s'ha d'invertir en habitatge. Quan això es produeixi jo crec que hi ha institucions i agències capaces de desenvolupar aquest habitatge. És una bona notícia per tothom, perquè també el sector de promoció necessita que tinguem sòl qualificat per tal que ells puguin edificar

RESTARTING REPTE HABITATGE SOCIAL DEBAT

Per organitzar el debat, que ha tingut lloc a l'Hotel Marina Badalona, l'associació Restarting Badalona ha teixit aliances amb Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i Barcelona Global. Aquesta cooperació, segons l'associació badalonina, ha aconseguit convidar a experts de primer nivell, fet que, asseguren, ajuda a la ciutat a situar-se al mapa. Els alcaldes electes de Badalona i Sant Adrià de Besòs, Xavier Garcia Albiol i Filo Cañete, han protagonitzat la cloenda de l'acte.