Terrassa obre el tercer Barnahus per a víctimes d'abús sexual infantil. El de Badalona, encara sense data

Terrassa obre el tercer Barnahus per a víctimes d'abús sexual infantil. El de Badalona, encara sense data
Laia Martínez / Mar Martínez / Àlex Recolons (ACN)
09/02/2024 - 16:14

Badalona - Terrassa ja ha inaugurat aquest matí el tercer Barnahus de Catalunya, per atendre infants i adolescents que són víctimes d'abús sexual. Aquest centre se suma, per tant, als que estan en funcionament a Tarragona, pioner l'any 2020, i a Lleida, obert el desembre passat. Encara es desconeix, però, la data d'obertura del que s'haurà d'ubicar a Badalona. En total, es preveu que n'hi hagi 12 arreu del territori català.

Dels 12 nous centres que aquest any hi haurà distribuïts al territori català, encara es desconeix quan s'obrirà a Badalona. El de Barcelona, per exemple, entrarà en funcionament a partir del 9 de març.

BARNAHUS TERRASSA
Interior del Barnahus de Terrassa | 📷 Govern.cat

El Barnahus de Terrassa pretén atendre uns 450 joves del Vallès Occidental i les seves famílies. I és que es tracta d'un model d'atenció integral als menors en un espai amigable, amb la intervenció coordinada de tots els departaments implicats sota un mateix sostre. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha afirmat que és un projecte que 'vol ser referent al sud d'Europa en la reparació i prevenció de la violència sexual contra els infants'.

Amb l'ambició que Catalunya sigui referent a Europa en aquest àmbit de les violències sexuals contra nens i nenes

Carles Campuzano, conseller de Drets Socials, en la inauguració d'aquest matí a Terrassa

Des que el primer Barnahus va obrir les portes el 2020, ha atès 803 joves víctimes de violència sexual i s'ha aconseguit multiplicar per 4 la detecció de casos, respecte d'altres territoris.