Tiana posa fil a l'agulla per protegir el centre històric en matèria urbanística

Tiana posa fil a l'agulla per protegir el centre històric en matèria urbanística
Anna García de Albéniz / Àlex Sisó
05/04/2024 - 14:01

Tiana - Tiana posa en marxa un Pla Especial per protegir l'entorn urbà del nucli antic del municipi. Aquesta mesura vetllarà perquè les actuacions que es portin a terme en aquesta zona mantinguin els elements històrics i patrimonials. A banda, també es farà una modificació puntual del Pla Especial de Protecció i Catàleg del Patrimoni de Tiana.

WhatsApp Image 2024-04-05 at 13.37.09

Amb la mirada posada en aquest horitzó, avui divendres l'alcalde tianenc Isaac Salvatierra ha signat un decret d'alcaldia per tirar endavant els tràmits de redacció d'ambdues propostes. Aquest projecte per preservar el centre històric del municipi evitaria, per exemple, l'enderrocament de cases per aixecar-hi pisos de nova construcció que alterarien arquitectònicament l'entorn.

WhatsApp Image 2024-04-05 at 13.37.07 (1)

El decret d'alcaldia inclou, d'una banda, la suspensió durant un any d'atorgament de llicències d'enderroc, d'obra nova, d'ampliació o de reforma estructural que afectin elements catalogats. D'altra banda, també es congelen per al mateix període de temps les llicències d'obres menors al casc antic com ara la rehabilitació o la retolació exterior. Ara començarà un procés de tramitació que Salvatierra ha qualificat d''obert i transparent'.

WhatsApp Image 2024-04-05 at 12.33.25

Els treballs per a la redacció i modificació dels dos documents urbanístics s'han encarregat a l'arquitecte Xavier Soriano i a l'advocat Salvador Milà. Segons Milà, ara es parteix d'una fase primerenca fins que, properament, es puguin establir les pautes principals.

L'àmbit d'actuació comprèn des del carrer Jaume Amat fins l'església de Tiana i des de la Riera de Tiana fins als carrers Lola Anglada i de les Flors. El Pla Especial de Protecció i Catàleg del Patrimoni de Tiana vigent des del 2002 permet als ajuntaments protegir el patrimoni més distintiu del municipi, tant pel seu valor històric i arquitectònic com pel seu valor paisatgístic.

WhatsApp Image 2024-04-05 at 13.37.08