Tiana, un dels municipis on l'AMB començarà a reduir la pressió de l'aigua

Tiana, un dels municipis on l'AMB començarà a reduir la pressió de l'aigua
Laia Martínez
28/02/2024 - 17:24

Tiana - Tiana és un dels 7 municipis de l'àrea metropolitana on es començarà a aplicar la baixada de la pressió en el subministrament de l'aigua a partir de l'11 de març. Es tracta de municipis on se supera el llindar diari estipulat, com també Begues, Cervelló, la Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Vicenç dels Horts. És una de les mesures que posarà en marxa l'AMB per minvar els efectes de la sequera al territori metropolità, després que l'ACA declarés l'estat d'emergència.

| A PARTIR DE L'11 DE MARÇ ES COMENÇARÀ A APLICAR LA BAIXADA DE LA PRESSIÓ |

AIXETA SEQUERA CASA

Amb aquesta baixada de la dotació de l'aigua, es pretén allargar els recursos tant com sigui possible per no agreujar la situació. Des de l'AMB destaquen que amb aquest consum reduït, similar a l'actual, les afectacions seran mínimes i no destacables. Això sí, en el cas que continuï la sequera, la intenció és estendre gradualment les mesures de reducció de pressió en altres municipis.

Entre les altres mesures, l'AMB enviarà cartes a 24.000 persones que fan un consum excessiu d'aigua i a 250 grans consumidors com grans superfícies perquè facin un ús responsable de l'aigua. I és que per revertir aquesta situació, l'estratègia principal és la producció d'aigua regenerada. Actualment, el 58% de l'aigua consumida pels 3,3 milions d'habitants de l'àrea metropolitana prové de recursos alternatius, com de la regeneració i la dessalinització.