La processó del Sant Enterrament es prepara per tornar a omplir els carrers de Llefià

La processó del Sant Enterrament es prepara per tornar a omplir els carrers de Llefià
Jordi Ribàs
28/03/2024 - 14:28

Llefià, Badalona - Divendres Sant torna la processó del Sant Enterrament als carrers de Llefià. La Hermandad de Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad treballa per deixar-ho tot a punt per a aquesta esperada cita anual, que manté el seu recorregut circular amb principi i final a la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua.

Manuel Fernández, Hermano Mayor de la confraria de Llefià, destaca que hi ha moltes hores de dedicació darrera de la processó i anima als badalonins a veure-la, especialment aquells qui, després de quaranta-un anys d'aquesta tradició, encara no la coneixen.

Les feines de preparació s'han complicat encara una mica més des de l'any passat, quan es va decidir que els 'costaleros' carreguin les figures des de sota, i no des del costat. Això fa que els passos siguin més alts i compliquin tota la logística, tant de la preparació com del recorregut de la processó. Això sí, aquest canvi també permet repartir el pes dels passos, d'una tona cadascun aproximadament, entre més persones.

preparatius processo llefia