Torneig de bàsquet 3x3 reivindicatiu per a la millora de les pistes públiques urbanes de la ciutat

Torneig de bàsquet 3x3 reivindicatiu per a la millora de les pistes públiques urbanes de la ciutat
Sílvia Villarroel
12/06/2023 - 15:36

Badalona - La plataforma «Juguem a bàsquet» ha detectat una vintena de pistes públiques urbanes en mal estat a Badalona. Afirmen que han parlat amb tots els grups polítics de l'Ajuntament, 'que tot són bones paraules', però que no s'arreglen les pistes esportives. Per aquesta raó, per reivindicar el seu ús i la seva millora, han organitzat conjuntament amb la plataforma «sobre la bocina» un torneig de bàsquet 3x3 per aquest diumenge 18 de juny a les Pistes Iris Sol de Casagemes.
Un torneig 3x3 amb 2 categories femenina i masculina: una dels 14 als 17 anys i l'altra dels 17 als 21. Des de les dues plataformes fan una crida perquè s'apunti tothom que pugui i vulgui. Les inscripcions són gratuïtes i limitades i es poden fer a través de les seves xarxes socials fins el mateix diumenge 18.
José Hita, responsable de la plataforma «juguem a bàsquet» ha explicat al programa Badalona Matí, que des del naixement de la plataforma l'agost de 2022, els seus membres han anat recopilant fotografies i vídeos que els usuaris de les pistes de la ciutat han anat publicant, arribant a acumular 20 pistes. La primera va ser la pista de Valentí Almirall del barri de Lloreda l'any passat. La plataforma amb les seves reivindicacions es volia manifestar durant la Copa del rei de bàsquet que es va celebrar al mes de febrer a Badalona. Van decidir finalment però, començar aleshores amb una tasca informativa per donar-se a conèixer.
Des de la Plataforma «Juguem a bàsquet» afirmen que ha estat una organització complicada, atès que ho fan tot de forma altruista per la ciutat. Agraeixen la implicació de tots els col·laboradors com Lolín Café Gastrobar, Tariq Badalona, el Restaurant El Bola, la fruiteria Lisi i el patrocinador Lilu. Els organitzadors volen que sigui un acte reivindicatiu però també festiu. Per això el torneig que començarà a les 9 del matí, comptarà amb trofeus, actuacions amb Xavi Morera, Pepe Rey, Artur Grau i Kapomba, i molt bàsquet.