Tornen les mobiltzacions de dilluns del Moviment Pensionista Bdn amb la queixa de la pujada de preu dels aliments bàsics

Tornen les mobiltzacions de dilluns del Moviment Pensionista Bdn amb la queixa de la pujada de preu dels aliments bàsics
Sílvia Villarroel
20/09/2023 - 12:30

Badalona - El Moviment Pensionista de Badalona ha tornat a la càrrega després de l'estiu a partir d'aquest dilluns, amb les mobilitzacions de les 11 h del matí dels dilluns a la plaça de la Vila. Des del Moviment afirmen que estan satisfets amb la convocatòria, perquè la gent ha estat receptiva i ha vingut a la plaça de la Vila.
Les principals qüestions que han volgut ressaltar són els casos de Líbia i el Marroc, que tenen segons diuen, una nefasta política a cada país. També han fet referència sobretot, al que significa l'increment del cost de la vida, que afecta sobretot els pensionistes, que tenen dificultats per arribar a final de mes.
Segons dades de l'Índex de Preus del consum, els aliments com el sucre, l'oli d'oliva, les patates i l'arròs, costen més d'un 20% que ara fa un any. També la fruita val un 8% més que al juny. El producte de la cistella de la compra que més ha augmentat de preu en els últims dotze mesos és l'oli d'oliva, que ha pujat un 52,5% respecte a l'any passat. I és que la inflació continua condicionant la cistella de la compra de les famílies.
Per reivindicar aquestes i d'altres qüestions, el Moviment Pensionista de Badalona no s'atura, i estarà present a la ciutat de Granada a la gran mobilització d'àmbit estatal els dies 5 i 6 d'octubre, i a Madrid el dissabte 28 d'octubre.