Tot a punt per a la Cremada del Dimoni!

Tot a punt per a la Cremada del Dimoni!
Laura Valverde / Berta Soler
10/05/2024 - 08:56

Badalona - Aquesta nit es podrà viure l'acte més emblemàtic i esperat de les Festes de Maig: la nit cremarà de la Cremada del Dimoni! Serà el colofó d'una jornada on la cultura popular prendrà protagonisme, i també ho farà Sant Anastasi, el copatró de la ciutat.

En unes hores el dimoni Apugem els preus!, cremarà juntament amb tots els dimoniets que han col·locat molts alumnes de múltiples escoles de la ciutat. Un dimoni que enguany, recordem, critica la pujada de preus. Fins aquí es preveu que s'apleguin milers de persones, justament enguany que cau en divendres i, per tant, vigília de cap de setmana. Parlem de l'acte popular més multitudinari de les Festes de Maig, que, recordem, l'any passat va arribar a aplegar més de 100.000 persones, aquí a la Rambla i el Passeig Marítim. A més, enguany sembla que les condicions meteorològiques no ens amenaçaran amb pluja, com ha passat altres anys.

El dimoni Apugem els preus! cremarà juntament amb els dimoniets de les escoles municipals de Badalona

De fet, la festa començarà amb el tradicional repic de campanes de l'Església de Santa Maria anunciarà que l'endemà ja arriba la festivitat de Sant Anastasi. Així es donarà el tret de sortida al moment més important de les Festes de Maig, la Nit de Sant Anastasi. A partir de les 7, començarà el Ball a la Plaça de la Vila, el Seguici i l'acte Sacramental.

A continuació, amb l'arribada dels 3 trons, s'encendran les bengales que precediran a la novetat d'enguany: un espectacle de llums i tecnologia, amb més de 200 drons que dibuixarà una vintena de figures amb llum al cel. Tot seguit, els badalonins gaudiran del piromusical amb cançons emblemàtiques de diverses èpoques, fins que s'encengui la primera flama per cremar el Dimoni. Un cop hagi cremat, començarà el tradicional Ball del Micaco a la Plaça de la Plana i els concerts d'Abraham Mateo i Stay Homas al Passeig Marítim.

Un espectacle de dllums i tecnologia amb més de 200 drons que dibuixarà una vintena de figures al cel

Programa especial Nit de Sant Anastasi a Bdncom

Tot plegat, es podrà seguir en directe a través del programa especial que emetrem des d'aquesta casa, Badalona Comunicació, a partir de les 7 de la tarda i fins a dos quarts d'onze de la nit. Per primera vegada, Televisió de Badalona oferirà imatges aèries dels actes a través d'una càmera ubicada en un dron. A més, també es podrà seguir a les televisions locals, i a la seva plataforma, La Xarxa+.

dimoni 2