Tot a punt per escampar la il·lusió

Tot a punt per escampar la il·lusió
Redacció
05/01/2024 - 15:15

Badalona - Els Reis d'Orient ultimen els detalls per arribar a totes les llars de la ciutat aquesta nit màgica. De moment, tant la seva arribada en helicòpter com la cavalcada no perillen malgrat la previsió de pluja. L'Ajuntament, però, ha assegurat que si les condicions meteorològiques empitjoressin alguns elements de la cavalcada desapareixerien del recorregut per seguretat.

A les 16h Ses Majestats aterraran a l'Estadi Municipal de Badalona, on milers d'infants els donaran la benvinguda. També l'alcalde, qui els lliurarà el pa i la sal, com a símbol d'hospitalitat, i la clau perquè puguin entrar a totes les llars de Badalona L'esdeveniment es podrà seguir en directe per Televisió de Badalona.

programa tele frame

Dues hores després, a les 18h, arrencarà la cavalcada pels carrers de la ciutat i també es podrà seguir en directe, a partir de les 19h, per la televisió local.

De Sant Antoni de Llefià fins al Centre, i amb un espai sense soroll

El recorregut s'iniciarà al barri de Sant Antoni de Llefià, a l'alçada de l'avinguda de Pius XII, a la cantonada amb el carrer de Ramiro de Maeztu. Una hora després, cap a les 19h, es preveu que el seguici estigui passant per l'avinguda d'Alfons XIII. A les 20h, aproximadament, arribarà a la plaça de la Vila. Finalment, sobre les 20:45h, la cavalcada acabarà al carrer de Sant Bru, a la cantonada amb la Riera de Canyadó.

Recorregut Cavalcada 2024

Precisament, al tram final del recorregut s'ha reservat un espai amb reducció d'estímuls de so i llum i sense llançament de caramels. A la plaça de Josep Cortinas i Suñol també s'ha habilitat un espai per a persones amb mobilitat reduïda per veure la cavalcada. Enguany, es podrà gaudir d'un seguici més gran de l'habitual, ja que hi haurà noves carrosses i comparses que acompanyaran Ses Majestats. Com a novetat, s'hi podrà veure personatges del món del cinema i també dues carrosses amb balcons d'on penjaran els fanalets que han de rebre els Reis.

Cavalcades modificades per la previsió de pluges

Tot i que a Badalona, en principi, es manté la cavalcada com estava prevista malgrat la pluja, altres ciutats han decidit fer alguns canvis. A Santa Coloma de Gramenet, la sortida del seguici s'ha avançat a les 17h i s'ha modificat el recorregut. Sortirà des de l'avinguda Puig Castellar i acabarà a la plaça de la Vila sobre les 18:45h. Segons l'Ajuntament, les variacions s'han fet davant el perill que les carrosses passin per alguns carrers estrets i amb pendent si el terra està mullat. Si finalment la cavalcada s'hagués de suspendre, Ses Majestats es traslladaran a la sala de Plens de l'Ajuntament per rebre els infants.

A Sant Adrià de Besòs, es manté gairebé tot el recorregut, menys els trams en què es preveia que les carrosses passessin per l'estació Renfe i pel carrer Major, que s'han anul·lat. Això farà que la cavalcada acabi uns tres quarts d'hora abans del previst inicialment. En cas de suspensió per la pluja, els Reis d'Orient es traslladaran al pati cobert de l'escola Sant Gabriel. A Tiana, la intenció és mantenir el recorregut previst, tot i que si plou fort Ses Majestats aniran a la Sala Albéniz.