Tot a punt per la Processó del Silenci, la processó documentada més antiga de Catalunya amb 396 anys d'història

Tot a punt per la Processó del Silenci, la processó documentada més antiga de Catalunya amb 396 anys d'història
Anna García de Albéniz
28/03/2024 - 14:20

Església de Santa Maria, Dalt la Vila. Badalona - L'església de Santa Maria ha acollit aquest matí els últims preparatius per a la Processó del Silenci que tindrà lloc a partir de les nou del vespre al barri de Dalt la Vila. Es tracta de la processó documentada més antiga de Catalunya amb 396 anys d'història i la tercera de l'estat espanyol.

WhatsApp Image 2024-03-28 at 14.13.51

Els misteris ja fa dies que s'han anat preparant a la parròquia. Avui, dijous sant, és el torn de guarnir-los amb flors. Aquest procediment no es pot fer abans perquè sinó els ornaments no aguantarien fins la processó. Des de bon matí els organitzadors i col·laboradors han estat treballant de valent perquè estigui tot a punt per aquesta nit. La cerimònia de la litúrgia catòlica badalonina està formada per 15 misteris, dos dels quals vivents. Tot i així, en els seus orígens en constituïen molts menys.

WhatsApp Image 2024-03-28 at 14.13.49

A partir de les cinc de la tarda els misteris sortiran de la parròquia i quedaran exposats al Carrer del Temple. A dos quarts de sis els estaferms s'encarregaran de recollir el misteri del sant sepulcre i el traslladaran a l'església. Posteriorment hi haurà uns passos preparatoris que donaran pas, a partir de les nou, a la processó del Silenci o dels Misteris. El cant de la passió a la façana de Santa Maria en donarà el tret de sortida. Posteriorment recorrerà diversos carrers del barri de Dalt la Vila, a les fosques i en silenci tret de diversos cants com el «record i memòria». L'itinerari finalitzarà al mateix punt d'inici amb l'anomenada «Celebració de la paraula».

  • Notícia emesa a l'informatiu edició migdia: