Tot i els pics de demanda, les farmàcies continuen sense problemes d'abastiment de productes sanitaris

Tot i els pics de demanda, les farmàcies continuen sense problemes d'abastiment de productes sanitaris
Berta Soler
09/01/2024 - 20:52

Badalona - Els hospitals i els CAP no són els únics centres saturats de visites de pacients amb virus respiratoris. Les farmàcies també han notat un augment considerable de demanda de productes analgèsics, antitèrmics i medicines pel mal de coll abans i durant les festes de Nadal. Asseguren que hi ha suficient estoc per abastir a la demanda actual, però ressalten que hi ha hagut un pic de vendes de mascaretes.

Però els professionals noten que recentment arriben molts usuaris que, després de reunir-se aquests últims dies, tenen molts símptomes compatibles amb la grip i els refredats. Els farmacèutics asseguren que hi ha suficient oferta de productes sanitaris segons la demanda actual, però admeten que en els darrers dies hi ha hagut un pic de demanda de mascaretes, coincidint amb l'obligatorietat de dur-la des d'aquest dimarts a tots els centres sanitaris.

Ho explica Ariadna Condon, coordinadora de les farmàcies del Barcelonès Nord i el Maresme:

Des de les farmàcies creuen que és vital reduir el nombre de malalts per descongestionar el sistema sanitari i per fer-ho, recorden que és necessari posar-se la mascareta durant els dies que tenim símptomes i rentar-se les mans habitualment.