Transformem l'Autopista tallarà la C31 al seu pas per Badalona el 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut

Transformem l'Autopista tallarà la C31 al seu pas per Badalona el 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut
Laia Martínez
05/03/2024 - 21:27

Badalona - La plataforma Transformem l'Autopista tornarà a tallar la C-31 al seu pas per Badalona el diumenge 7 d'abril, durant el Dia Mundial de la Salut. Un tall que se suma al que ja van fer per la Diada de l'Ensenyament del maig de l'any passat i la pedalada del setembre.

El seu objectiu és clar: demanen que aquesta infraestructura que separa la ciutat deixi de contaminar. Aquesta és la gran denúncia que fa la plataforma Transformem l'Autopista, nascuda a finals del 2021 per buscar una solució a aquesta via. Ho fan juntament amb FAMPAS i l'Associació de Veïns de la Morera.

DSCF6346
Fotografia de l'autopista, des del pont d'en Felip i d'en Rosés

Una infraestructura, insisteixen, que té un impacte negatiu sobre la salut i qualitat de vida de les persones, sobretot, d'aquelles que hi viuen més a prop. Així ho constaten els darrers estudis, segons assenyala el col·lectiu.

3.500 persones moren prematurament, cada any, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Morts invisibles

Jordi Bordanove és membre de la plataforma

És per aquesta raó que, en el marc del Dia Mundial de la Salut, han preparat un seguit de xerrades. La primera serà dimarts 12 de març amb la pediatra Meritxell Ponce, a l'Institut La Pineda, per parlar de salut. Les altres es poden trobar en aquest enllaç.

DSCF6358
Fotografia des del lateral de l'autopista

El 7 d'abril serà quan tallaran l'autopista, al seu pas per la nostra ciutat, perquè entitats i ciutadania trepitgin l'asfalt amb una marxa reivindicativa i popular. Aquesta marxa, d'uns 3 km, començarà a les 11 h des del parc de Can Bada.

Sortida fins als barris de La Salut i Sant Roc

Jordi Bordanove és membre de la plataforma

Per fer-se escoltar, la plataforma presentarà una moció al proper ple de Montgat, després de presentar-ne anteriorment a Badalona i Sant Adrià. La Generalitat, diuen, no se'n pot desentendre i estan convençuts que amb les reivindicacions ciutadanes, el Govern català respondrà.