Acompanyament a les persones trans amb una visió no medicalitzada del procés

Acompanyament a les persones trans amb una visió no medicalitzada del procés
Àlex Sisó
12/07/2023 - 21:06

Badalona - Atendre i acompanyar les persones transsexuals en les seves necessitats biològiques, psicològiques i socials. És l'objectiu de l'equip de referents de Trànsit Badalona, un servei que Salut va posar en marxa la setmana passada al CAP Dr. Robert. L'acompanyament a l'entorn més proper de les persones que decideixin iniciar el trànsit així com oferir una visió no patologitzada ni medicalitzada del procés, són altres de les tasques que duen a terme.

equip ok

L'equip multidisciplinari l'integren 8 professionals: una ginecòloga, una metgessa, una llevadora, una psicòloga, una treballadora social i tres persones d'atenció a la ciutadania. La consulta es troba a la quarta planta del CAP Dr. Robert, on hi ha l'ASSIR, el servei d'Atenció a la salut sexual i reproductiva. Allà l'equip atén presencialment, dues tardes a la setmana, entre dues i quatre persones al dia que busquen un acompanyament en el seu procés de trànsit. La Laura Sánchez Roig, metgessa de família a Trànsit Badalona, valora molt positivament la posada en funcionament del servei i explica quines són les principals consultes i preocupacions que tenen les persones trans que acudeixen a la consulta.

La franja d'edat de les persones que s'interessen pel servei va des de famílies amb infants transsexuals que necessiten assessorament per gestionar la situació, fins a persones de 50 o 60 anys que han decidit iniciar el procés. Precisament, l'equip del CAP Dr. Robert també fa un acompanyament a l'entorn més proper de la persona trans. L'Andrea Castro, treballadora social de Trànsit Badalona, destaca que les famílies accepten positivament la transició.

L'equip de Trànsit del CAP Dr. Robert ha permès descentralitzar el servei i apropar-lo a les 230 persones del Barcelonès Nord i Maresme que fins ara eren ateses a la Unitat de Trànsit de Barcelona. Les persones trans interessades a ser ateses per l'equip de referents de Trànsit Badalona poden omplir el formulari que trobaran al portal web primaria.icsmetropolitananord.cat/transit o enviar un correu electrònic a: transitbadalona.mn.ics@gencat.cat

cuap