Treballadores de l'àmbit educatiu de Badalona asseguren que no s'ha d'estigmatitzar cap barri

Treballadores de l'àmbit educatiu de Badalona asseguren que no s'ha d'estigmatitzar cap barri
Jordi Ribàs
12/06/2023 - 20:38

Televisió de Badalona - Treballadores de l'àmbit educatiu de Badalona asseguren que les violacions grupals són un fenomen que està creixent arreu del territori i que per això no té sentit, diuen, estigmatitzar un barri o una zona en concret. Per això critiquen els mitjans de comunicació i les administracions, qui sovint enfoquen la situació a partir del context social de barris com el de Sant Roc.

Així ho ha defensat, durant l'entrevista al programa Badalona Tres60, la psicòloga i terapeuta del centre Sant Jaume de Badalona, Gisela Carrés, qui destaca que les agressions es produeixen en tots els estrats socials.

Per la seva banda, Anna Pascual, professora d'un institut del barri de La Salut, posa en dubte que l'augment de comportaments masclistes sigui generalitzat en tot l'àmbit educatiu. Per contra, Pascual considera que hi ha comportaments reaccionaris concrets davant dels avenços dels discursos feministes.

Totes dues professionals han destacat que les agressions sexuals són la punta de l'iceberg de les conductes masclistes. En aquest sentit, consideren que els adolescents reprodueixen aquests tipus de conductes per tal d'imitar i buscar l'acceptació dels seus entorns. Un exemple de conducta tòxica que es troben sovint als instituts, diuen, és el control de l'ús de les xarxes socials de la parella.