Treballadors i famílies reclamen unes instal·lacions educatives dignes a Badalona

Treballadors i famílies reclamen unes instal·lacions educatives dignes a Badalona
Sara Nicolás / Silvia Llamas
29/01/2024 - 13:02

Badalona - Sindicats educatius de Badalona i Fampas registren una instància a l'Ajuntament de Badalona per reclamar un Pla Integral de remodelació i modernització dels equipaments educatius. Denuncien l'estat precari que presenten, asseguren, tots els centres de la ciutat.

Es tracta d'un problema global que afecta tots els instituts i escoles públiques de la ciutat, diuen. Pateixen de goteres, humitats, problemes de climatització i finestres trencades, entre altres. És per això que, tant representants dels treballadors com de les famílies, han exigit que el govern dignifiqui els centres educatius amb una aposta pressupostària clara. La solució, apunten, passa per un pla integral que blindi el manteniment a llarg termini.

SINDICATS I FAMPAS EDUCACIÓ (1)

A la instància presentada, denuncien que l'executiu local ha prioritzat d'altres àrees als pressupostos municipals. Tot i que també consideren importants les inversions als equipaments esportius, consideren que s'han deixat de banda els educatius.

Entre els mesos de febrer i març, els sindicats escolars tenen previst visitar tots els centres educatius públics de la ciutat. L'objectiu és elaborar un informe de l'estat actual dels equipaments i presentar-lo al Consell Escolar Municipal. Alhora, afirmen que demanaran la paraula al pròxim ple de febrer i que aquest dimecres es reuniran amb la direcció dels Serveis Territorials del Barcelonès.

L'Ajuntament reconeix la degradació de les escoles i instituts de la ciutat

Sobre aquesta qüestió, el govern local ha refermat el seu compromís per revertir la degradació dels centres educatius badalonins. Una situació que atribueixen a la manca de personal als instituts i escoles de la ciutat.

Tot i que no ha concretat dates, la regidora d'Educació Vanesa González ha assegurat que l'executiu posarà en marxa la contractació dels professionals que manquen.

Amb tot, reclamen a la Generalitat que assumeixi les seves responsabilitats ja que, assegura, l'Ajuntament ha hagut de dur a terme obres que van més enllà del manteniment i que no els pertocarien.