Trenado, sobre la regressió de les platges: 'Potser hem de deixar de posar nou guinguetes a peu de mar a l'estiu'

Trenado, sobre la regressió de les platges: 'Potser hem de deixar de posar nou guinguetes a peu de mar a l'estiu'
Judit Larios
15/04/2024 - 21:27

Badalona - La portaveu de Badalona En Comú Podem, Rosa Trenado, qui va ser regidora de Medi Ambient, també defensa que la reposició de sorra no és la solució a la regressió de les platges. De fet, creu que cal replantejar el model de platja urbana actual davant dels efectes cada cop més devastadors del canvi climàtic.

Possiblement, hàgim de fer unes platges una mica més naturals. Potser hem de deixar de posar 9 guinguetes a peu de mar a l'estiu, perquè quan hi ha un temporal es descalcen, igual que les dutxes i les plataformes.

En una entrevista al Badalona 360º, Trenado també s'ha referit a un estudi elaborat el 2022 per l'AMB: 'El Ministeri per a la Transició Ecològica s'ha de posar en marxa i aplicar-lo'. El text alerta del risc que les platges metropolitanes retrocedeixin més de 20 metres en els pròxims 30 anys si no es prenen mesures per evitar-ho. Entre les solucions estructurals que proposa implantar, hi ha la construcció d'espigons o d'estructures submergides que protegeixin les platges de la regressió causada per l'onatge.