Trencant amb l'estigma de la construcció com a sector d'homes

Trencant amb l'estigma de la construcció com a sector d'homes
Sara Nicolás / Quim García
07/06/2023 - 15:50

Badalona - Obrir el món de la construcció a les dones i afavorir la inserció laboral de col·lectius vulnerables són els principals objectius del programa liderat per la fundació ARED, la Fundació Laboral de la Construcció i el grup EFEBÉ. Es tracta de la segona edició d'un projecte que deixa enrere l'estereotip de la construcció com un ofici d'homes.

La quinzena de dones seleccionades adquireixen coneixements envers tasques de pintura i de construcció. És a la seu que la Fundació Laboral de la Construcció té al barri de Montigalà on les participants en el projecte donen les seves primeres pinzellades. La seva formació, però, arriba al seu punt àlgid quan comencen les pràctiques professionals.

DONES CONSTRUCCIÓ
Fotos: EFEBÉ

A través d'aquest cicle de professionalitat, les dones s'incorporen al món laboral com a ajudants en tasques de construcció. I és que es tracta d'una formació que les convida a sentir-se igual de capacitades que els homes per dur a terme la feina.

Aquesta nova edició del programa compta amb els precedents positius del curs passat, on 4 de les 5 dones que van fer les pràctiques laborals al grup EFEBÉ han aconseguit incorporar-se professionalment al sector de la construcció.