'Trencar el silenci': guia dels Maristes sobre la prevenció de l'abús sexual a infants i joves

'Trencar el silenci': guia dels Maristes sobre la prevenció de l'abús sexual a infants i joves
Sílvia Villarroel
15/06/2023 - 15:17

Badalona - Segons dades del Consell d'Europa, 1 de cada 5 nens abans dels 18 anys acabarà patint algun tipus d'abús, i que d'aquests, un 80% es dona en l'àmbit familiar. Per empoderar als alumnes i que tinguin eines per respondre a aquesta realitat que es viuen a la societat, el Col·legi Maristes de Badalona du a terme el projecte educatiu 'Trencar el silenci' sobre la prevenció sobretot de l'abús sexual dels infants i joves. Joan Pratdepadua, director Col·legi Maristes Champagnat, ha explicat al programa Badalona Matí de Ràdio Ciutat, com va sorgir aquesta idea el 2012 per part del professorat. Van veure que aquest material era molt potent i van proposar a l'editorial Edelvives poder-lo editar i fer una guia amb tota aquesta informació perquè la puguin aprofitar també altres centres i entitats.
El projecte educatiu 'Trencar el silenci' compta amb diferents sessions, des de l'educació infantil fins a batxillerat, on es plantegen situacions als nens i nenes i joves, per fomentar la seva pròpia seguretat i protecció. Aquest material el van rebent els infants al llarg de la seva escolarització, i l'acaben assumint amb naturalitat.
Una informació que s'està donant a conèixer amb diversos actes de comunicació en totes les localitats on tenen presència els Maristes. A Badalona, la guia es presentarà el pròxim dimarts 20 de juny a les sis de la tarda al Museu de Badalona.