Tret de sortida de les actuacions per construir el viaducte del canal del Gorg

Tret de sortida de les actuacions per construir el viaducte del canal del Gorg
Anna García de Albéniz
15/05/2024 - 14:17

Gorg, Badalona - Aquest dimecres han començat les obres de construcció del nou viaducte ferroviari al canal del Gorg. Les actuacions preveuen també la construcció d'una nova rotonda que connectarà els carrers de Ponent i d'Eduard Maristany, i un pas inferior per a vianants i vehicles d'emergència al carrer de Tortosa.

canal gorg
Avui han començat les obres a la zona del canal del Gorg

Les actuacions inicials se centren en els treballs de topografia de detall, que tindran lloc únicament en horari nocturn quan no hi ha hagi circulació de trens. A més, en paral·lel han començat les tasques de tancament perimetral de la zona d'obres i la revisió de l'estat del terraplè on anirà el desviament de la via. També s'està aplanant el terreny per habilitar-hi les instal·lacions per als treballadors de les obres com les oficines i els vestidors.

L'obra de construcció del viaducte es farà sense interrompre el servei ferroviari. Per això, la primera fase de les obres consistirà en el desviament que permetrà la circulació de trens. Un cop construït, que està previst de cara al novembre, es durà a terme la construcció del viaducte en si, que podria estar enllestit a finals de 2025.

Imatges: Marina Badalona

El viaducte sobre el canal del Gorg estarà situat entre els carrers de Ponent i de Tortosa i tindrà una longitud de 180 metres. Les obres tenen un pressupost de 15,4 milions d'euros.