Trobada entre govern local, professionals de la salut i la FAVB per millorar l'atenció sanitària

Trobada entre govern local, professionals de la salut i la FAVB per millorar l'atenció sanitària
Jordi Ribàs
19/12/2023 - 21:26

Badalona - Després d'un any i mig sense convocar-se, aquest dimarts s'ha reunit la Taula de Salut de Badalona. D'aquesta manera, el govern local, professionals de la salut i la FAVB han intercanviat informació per tal de millorar l'atenció sanitària que es presta a la ciutat.

Per exemple, l'ajuntament ha detallat com avancen els projectes d'obres i reformes de diversos CAPS, com el del Gorg, el de Sant Crist i el de Sant Roc, així com de la partida de gairebé 9 milions d'euros prevista per ampliar l'Hospital Municipal. Tot i això, ara per ara, encara no hi ha novetats sobre les dates de finalització d'aquestes obres. Des de la FAVB valoren positivament la reactivació de la Taula de Salut de Badalona, especialment el compromís del govern local de convocar una reunió cada tres mesos, tal com ha assegurat Rosa de l'Amo, regidora de l'àmbit de Protecció de les Persones.

A part de posar-se al dia sobre les inversions als equipaments de la ciutat, des de la FAVB també han traslladat als responsables del Servei Català de la Salut la seva disconformitat amb l'anunci del departament de centralitzar l'atenció pediàtrica. Així ho ha apuntat Toni Barberà, metge i membre del grup de salut de la FAVB, qui ha recordat la importància de mantenir una atenció als infants més propera. A més, segons Barberà, els Centres d'Atenció Primària ja estan capacitats per atendre fins al 95% dels casos de pediatria.