Un ballarí de la Royal Ballet de Londres, a l'escola de dansa Marisa Yudes

Un ballarí de la Royal Ballet de Londres, a l'escola de dansa Marisa Yudes
Judit Larios
13/11/2023 - 07:30

Badalona - L'escola de dansa Marisa Yudes ha comptat aquest cap de setmana amb un professor convidat de renom. Es tracta de Paul Kay, un exballarí solista de la Royal Ballet de Londres, una de les companyies més prestigioses del món.

El 2008, només 5 anys després de graduar-se, Paul Kay va passar a ser un dels ballarins solistes de la Royal Ballet. Durant la seva carrera va coincidir amb el badaloní David Yudes, qui també va ser solista a la mateixa companyia. Els qui anys enrere van compartir escenari s'han retrobat ara a l'escola de dansa Marisa Yudes, on Kay ha fet classe a una cinquantena de joves ballarins d'arreu de Catalunya. El britànic ha volgut ensenyar-los les tècniques i dinàmiques que ha après durant la seva carrera.

Les tècniques que estic fent servir són similars a les que jo he entrenat a l'escola i a les que faig servir a la companyia. És un repte i ofereix moltes eines als estudiants de Badalona per arribar al següent nivell del seu entrenament.

Paul Kay Marisa Yudes
Paul Kay imparteix una classe magistral a l'escola de dansa Marisa Yudes

Des de l'escola Marisa Yudes creuen que aquest tipus de classes permeten als alumnes conèixer com funciona el món de la dansa en altres països. Els alumnes, d'entre 11 i 17 anys, són conscients que classes magistrals com aquesta on poder aprendre d'un professional internacional són una experiència enriquidora.

De fet, la classe magistral de Paul Kay era una oportunitat que anava més enllà de l'aprenentatge d'aquest cap de setmana. Els alumnes optaven a ser escollits per gaudir d'una beca que els obrirà les portes de la Royal Ballet de Londres. Ha estat el mateix Kay qui ha seleccionat alguns dels joves, que podran anar al curset d'estiu de la companyia o, fins i tot, accedir a les audicions per estudiar a l'escola britànica.