Un capgròs inspirat en el nen del globus, la nova figura que s'incorpora als geganters de Badalona

Un capgròs inspirat en el nen del globus, la nova figura que s'incorpora als geganters de Badalona
Judit Larios
21/04/2024 - 21:35

Badalona - El nen del globus és el nou capgròs dels geganters de Badalona. La figura dona vida a l'escultura que penja en una façana de la plaça de la Font al barri Dalt de la Vila. El capgròs, que pretén convertir-se en el mestre de cerimònies del Badagegants a les Festes de Maig, s'ha presentat aquest diumenge en una cercavila.

La nova incorporació a la colla de geganters arriba per la 25a edició del Badagegants. La intenció és que la figura del nen del globus s'afegeixi a l'imaginari popular de la ciutat i sigui coneguda cada vegada per més veïns. La llegenda explica com un nen de Badalona descobreix uns micacos màgics que es converteixen en globus i marxen volant enduent-se la seva ombra. El capgròs l'ha dissenyat Dionís Òrrit, el creador original de l'escultura, sent aquesta la tercera vegada que li dona forma al personatge.

nen del globus (2)
Dionís Òrrit presenta el capgròs del nen del globus a la plaça de la Font

El capgròs ha recorregut els carrers de Badalona acompanyat dels grallers de l'escola de música tradicional. La cercavila ha sortit des de la mateixa plaça de la Font i ha arribat al centre cultural El Carme, on el nen del globus descansa ara fins a la seva primera participació en les Festes de Maig.