Un centenar de persones es manifesten a la plaça de la Vila per donar suport a les víctimes de les violacions

Un centenar de persones es manifesten a la plaça de la Vila per donar suport a les víctimes de les violacions
Àlex Valero
08/06/2023 - 22:02

Badalona - La Generalitat s'ha compromès a fer una taula tècnica de treball entre els diferents serveis de la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona per abordar les problemàtiques de les agressions sexuals. Així ho ha donat a conèixer el govern local després de la manifestació que acollit la plaça de la Vila, on han assistit un centenar de persones per donar suport a les víctimes de les violacions. També hi ha assistit la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Sota el crit de «Cap agressió sense resposta» o «Badalona és feminista», el moviment «No Esteu Soles» ha denunciat les agressions sexuals que s'han produït en els últims mesos a Badalona. L'última va ser aquest passat dissabte i de fet ha estat el motiu per dur a terme aquesta concentració. A l'acte ha assistit la regidora de Feminismes, Aida Llauradó, que ha manifestat que cal treballar amb mesures concretes per la recuperació de les víctimes i millorar els protocols. Uns protocols que segons la consellera d'igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tania Verge, han d'estar enfocats a la prevenció i no aplicar-los una vegada ha aparegut el problema.

Les manifestants demanen solucions reals a l'administració. Volen respostes de veritat i fets, deixant enrere promeses i paraules buides. Reclamen més inversió en educació i sanitat, entre altres. També remarquen la necessitat de comptar amb un centre d'atenció a la sexualitat per tal que les víctimes no hagin d'anar fins a Barcelona per disposar d'aquest servei.

Manifestació no esteu soles

Els manifestants també reclamen que les institucions de Badalona com els Mossos, l'Ajuntament o els Serveis socials, creguin a les víctimes i ofereixin realment una reparació a les seves famílies.