Un dia perquè comenci la Setmana de la Ciència a Badalona

Un dia perquè comenci la Setmana de la Ciència a Badalona
Laia Martínez
13/11/2023 - 17:22

Badalona - Aquest dimarts, 14 de novembre, es dona el tret de sortida a la 28a Setmana de la Ciència a Badalona. Fins aquest diumenge, diversos centres educatius de secundària de la nostra ciutat participaran en aquestes jornades enfocades a la ciència. Aquesta setmana forma part de les activitats vinculades a la celebració de l'Any Joan Oró, qui fou un bioquímic lleidatà de renom mundial gràcies als seus estudis per entendre l'origen de la vida al nostre planeta.

AdobeStock_433368081

Programa:
La sala d'actes de l'Hospital Germans Trias i Pujol acollirà demà una jornada per a alumnes de batxillerat i cicles formatius. Coneixeran diverses ponències de joves investigadors de Can Ruti i visitaran els centres de recerca que tenen com el Banc de Sang i Teixits, el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya o l'Institut Guttmann.

L'alumnat d'ESO descobrirà més detalls sobre l'antropologia forense al Museu de Badalona, a través de la conferència 'Ossos que parlen', que serà accessible a partir de demà al web del Museu. També aquest dimecres hi haurà conferències per a alumnes de 3r i 4t d'ESO, on els parlaran sobre microgravetat, nanotecnologia, espai i meteorologia.

En el cas de dijous, la ciència s'obrirà a tota la ciutadania. A la plaça de la Vila i a la sala de la planta baixa de l'Ajuntament de Badalona hi haurà tallers experimentals de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i de l'Institut de Recerca Germans Trias. A més d'altres conferències a càrrec d'investigadors dels dos instituts sobre la recerca que fan, o que els participants entenguin una mica més sobre el sistema immunitari en la lluita contra el càncer o la immunosupressió.

També hi haurà activitats i experiments per a les famílies a les diferents biblioteques de la ciutat. A partir de dos quarts de 6 de la tarda de dimecres, l'activitat se centrarà a les biblioteques de Llefià - Xavier Soto, la de Lloreda i la de Pomar, mentre que dijous es donarà a conèixer el robot abella 'Bee Bot' a la Biblioteca Can Casacuberta - Espai Uclés. Dilluns 27, a partir de les 6 de la tarda, la Biblioteca de Sant Roc aproparà la figura de l'astrònom heliocentrista Nicolau Copèrnic. Enguany, precisament, es compleixen 550 anys del seu naixement.