Un difícil grup d'Eurocup per a la Penya

Un difícil grup d'Eurocup per a la Penya
Ferran Vinaixa
07/07/2023 - 23:59

Badalona - La Penya ja coneix els seus primers rivals per l'Eurocup de la temporada vinent. Avui s'ha fet el sorteig de la competició per definir els 2 grups de 10 equips cadascun que buscaran classificar-se pel play off. Al Joventut li ha tocat el que podríem dir el grup de la mort amb rivals d'alts pressupostos.

mediapro2
MediaPro / Ferran Vinaixa

El Joventut ha quedat enquadrat en el grup A i no podia coincidir amb l'altre equip de l'ACB del torneig, el Gran Canaria, actual campió de la competició i que encapçalava el grup B en el sorteig. Als verd-i-negres els hi han tocat equips que compten amb pressupostos elevats, com el Paris Basketball, Reyer Venezia, London Lions o Hapoel de Tel-Aviv, o també vells coneguts en competició europea com Cedevita de Lubjana, el Prometey ucraïnès. Equips de renom com el Besiktas turc, i altres contra qui s'enfrontaran per primera vegada com l'Hamburg. El grup el completa els Wolves de Vilnius.

grupseurocup1apla
Gruos Eurocup 2023-2024


La temporada passada la Penya va caure en semifinals contra el campió, el Gran Canària de Lakovic i Ferran Bassas. Si el repte és superar el paper d'aquesta temporada passada, en la pròxima els verd-i-negres haurien d'arribar almenys a la final.
El més interessant de l'Eurocup 2023-2024 serà el nou format de competició. Només es classificaran per play-off els 6 primers de cada grup, els 2 primers aniran directes als quarts de final, i a partir d'aquesta eliminatòria, els quarts, les semifinals i la final es jugarà al millor de 3 partits.