Un dron aquàtic, la nova eina per netejar les platges badalonines de residus flotants

Un dron aquàtic, la nova eina per netejar les platges badalonines de residus flotants
Judit Larios
08/09/2023 - 14:16

Platja del Pont d'en Botifarreta, Badalona - Els usuaris de les platges de Badalona podran veure, abans de la temporada de bany vinent, una petita embarcació pintada com un peix pallasso navegant pel mar. Es tracta d'un dron aquàtic que s'utilitzarà per netejar els plàstics flotants de l'aigua. Aquest matí s'ha dut a terme una prova a la platja del Pont d'en Botifarreta per temptejar el seu funcionament.

El dron està dissenyat per recollir els residus sòlids que es troben a la vora del mar, a la zona dels banyistes delimitada per les boies de 200 metres. El govern municipal està valorant incorporar aquesta eina com un complement al conegut com a pelicà, que no pot treballar en aquesta zona. La idea és fer servir aquestes embarcacions mentre no es construeixen els tres dipòsits d'aigües pluvials promesos per l'alcalde Xavier Garcia Albiol. L'aparell, que pesa uns 65 quilos, permet arribar a zones de difícil accés, com el port, i també es pot utilitzar en aigües obertes quan el mar està tranquil. Disposa d'una cistella que té capacitat per recollir fins a 260 litres de residus flotants.

En cas que el govern municipal doni llum verda a l'ús d'aquest dron aquàtic, la intenció és incorporar-lo al contracte de neteja de les platges de l'any vinent.