Un estudi del RACC assegura la majoria dels ciutadans no estan satisfets amb la gestió de les Zones de Baixes Emissions

Un estudi del RACC assegura la majoria dels ciutadans no estan satisfets amb la gestió de les Zones de Baixes Emissions
Jordi Ribàs
18/10/2023 - 21:19

Badalona - Un estudi del RACC assegura que la majoria dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana no estan satisfets amb la gestió de les Zones de Baixes Emissions. L'estudi també apunta que, des que s'han començat a implementar, la majoria de gent no ha canviat la seva mobilitat.

Segons l'estudi del RACC, que s'ha centrat en les àrees metropolitanes de Madrid i Barcelona, les Zones de Baixes Emissions compten amb un ampli suport popular. Ara bé, encara que la gent estigui a favor de la mesura per frenar la contaminació atmosfèrica, la majoria de gent, segons l'estudi, desconeix o està en desacord en com s'han aplicat les restriccions fins ara. Així ho ha detallat Widad Idriouich, responsable d'estudis de l'àrea de mobilitat del RACC, entrevistada al programa Badalona 360.

Sense entrar a valorar el cas concret de Badalona, on, recordem, l'alcalde Xavier Garcia Albiol vol demanar al RACC un informe concret sobre com aplicar les restriccions a la ciutat, des del RACC sí que recomanen a les administracions que impulsin més alternatives per fer més fàcil que la gent deixi d'agafar el cotxe. Per exemple, explica Idriouich, aposten per oferir ajudes econòmiques per renovar els vehicles, millorar el transport públic o ampliar els carrils bici.

L'estudi també apunta que la majoria d'usuaris no ha canviat els seus hàbits des que s'apliquen les zones de baixes emissions i que, fins i tot, el teletreball ha fet aparèixer un perfil nou de conductor de cotxe: el que es desplaça només dos o tres cops a la setmana.