Un estudiant del MIT acompanya els alumnes de l'Institut B7: 'És una oportunitat per conèixer un altre país'

Un estudiant del MIT acompanya els alumnes de l'Institut B7: 'És una oportunitat per conèixer un altre país'
Sara Nicolás
19/01/2024 - 11:47

Badalona - L'Institut B7 acull, des del passat 8 de gener, un estudiant d'enginyeria elèctrica i informàtica de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts. La seva estada, que forma part d'un programa de mobilitat, li permet exercir com a professor en pràctiques a qualsevol indret arreu del món durant quatre setmanes.

Fa dues setmanes que els alumnes de l'Institut B7 reben, cada dia, la visita del Nate Shwatal. Els acompanya durant les hores de matemàtiques, tecnologia i informàtica per tal de resoldre els dubtes que puguin tenir. Però el seu perfil polivalent ha permès al centre aprofitar la seva estada també a les classes d'anglès i als continguts sobre canvi climàtic. L'Agustí Guijarro és el cap d'estudis de l'Institut B7:

Vaig fer una videotrucada amb ell i teníem el seu perfil a la universitat. Vam acordar quines activitats faria al centre en funció de les seves característiques i de l'oferta de l'institut.

ALUMNE MIT AL B7

Abans d'arribar a Badalona, però, el Nate ja havia començat a preparar-se per participar en el programa Global Teaching Labs.

Vam tenir classes per aprendre el sistema educatiu espanyol i més sobre la cultura d'aquí. És una oportunitat pels alumnes del MIT, com jo, per conèixer un altre país.

ALUMNE MIT AL B7 (2)

Durant quatre setmanes, el Nate coneixerà els alumnes de tota l'ESO, batxillerat i cicles formatius d'informàtica. Precisament a 3r d'ESO coincideix amb l'Ainhoa Manrubia, l'alumna de la família que l'ha acollit a casa seva.

És molt emocionant, perquè pots conviure amb algú d'un altre país i t'adones que moltes coses són diferents i altres que fem iguals.

El pròxim 1 de febrer, un cop finalitzi la seva estada, el Nate tornarà Massachusetts per continuar amb els seus estudis universitaris. Però s'emportarà amb ell l'experiència badalonina, que l'ha fet plantejar dedicar-se a la docència.