El 'Mur per la Pau', creat per dir prou a la guerra, s'inaugura al BesArt The River Museum

El 'Mur per la Pau', creat per dir prou a la guerra, s'inaugura al BesArt The River Museum
Mar Martínez / Anna Garcia de Albéniz / Laia Martínez
22/11/2023 - 17:02

Parc Fluvial del Besòs - Mig miler de ciutadans han participat en el 'Mur per la Pau' que aquest matí s'ha presentat oficialment a la llera del riu Besòs. L'obra de l'artista urbà El Xupet Negre mostra en gran i en blanc la paraula 'Peace', és a dir, 'Pau', sobre una explosió de colors on es pot llegir en fins a seixanta idiomes el mateix mot pintat per ciutadans que passejaven pel riu.

Inauguració del 'Mur per la Pau' aquest matí. | Mar Martínez

El Mur de la Pau és l'antítesi del que representa habitualment aquesta barrera arquitectònica. Així ho ha afirmat el president del World Peace Fòrum, Fèlix Bentz, qui el defineix com un mur de memòria i de reflexió, amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania, sobretot, en el context de conflictes bèl·lics que vivim actualment.

Els murs sempre han servit com a motius de conflicte i, en canvi, aquí aquest mur adopta precisament tot el contrari

En aquest acte simbòlic, s'ha recollit cada lletra que conforma la paraula 'Peace' perquè siguin enviades a les cinc seus del World Peace Forum, durant la seva celebració entre el 23 i 25 de novembre. Un fòrum que ha nascut amb la voluntat de 'dir prou', a través de la societat civil.

MURAL PER LA PAU 1
El procés de creació del mural

Les plantilles que els passejants han fet servir les darreres setmanes per deixar la paraula 'Pau' impresa sobre el mural col·lectiu són obra de diferents artistes, creades expressament per a l'ocasió. L'autor és el grafiter Carles Redón, conegut com El Xupet Negre.

Les parets sempre han estat la veu del poble. 'Peace' és una exigència

El Mur de la Pau, que es pot visitar de forma gratuïta, es troba a la llera del Besòs, en el marc del projecte cultural BesArt The River Museum. L'alcaldessa de Santa Coloma és Núria Parlon.

La presentació del mural ja enllestit ha estat precedida per l'actuació del grup Sensacions, de flamenc fusió. Entre els assistents hi havia, a més de l'autor del mural, d'altres com Absure o Rita Hervàs, d'El Mundo de Rita.

WhatsApp Image 2023-11-22 at 13.25.36

Presentació del mural aquest matí. | Mar Martínez

📺 Badalona Notícies del 22 de novembre: