Un mural artístic dona color al túnel del passeig de La Salut amb la participació dels veïns del barri

Un mural artístic dona color al túnel del passeig de La Salut amb la participació dels veïns del barri
Sara Nicolás
19/01/2024 - 21:23

La Salut, Badalona - Inaugurat el mural artístic del túnel del passeig de La Salut de Badalona amb presència de l'alcalde Xavier Garcia Albiol i d'algunes de les entitats participants. Una obra del servei de mediació de l'Ajuntament de Badalona que s'emmarca dins del programa «Pintamos mucho», en col·laboració amb l'artista Spogo.

El túnel del passeig de La Salut ha canviat la seva foscor per convertir-se en un espai ple de llum i color. Des del Servei de Mediació de l'Ajuntament van tenir clar que aquest indret del barri necessitava ser l'escenari d'un mural artístic. L'obra s'ha convertit en una representació del caràcter de lluita treballadora que, segons expliquen, sempre ha tingut el barri.

Es tracta d'una obra de l'artista gràfic badaloní Spogo, qui explica que va plantejar la transformació del túnel com una porta d'entrada al barri. El resultat és un mural artístic que incorpora imatges antigues dels veïns. La inauguració del mural ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat i part del govern local. Precisament, Garcia Albiol ha destacat el projecte com una forma de dignificar el barri.

Un total de quatre instituts de la zona, la Federació de Dones de Badalona i la Fundació Badalona Capaç han participat en la transformació del túnel d'entrada al passeig de La Salut.

mural la salut

mural la salut 6

mural la salut 5

mural la salut 4