Un nou pla de barris arribarà a Sant Roc aquest 2024

Un nou pla de barris arribarà a Sant Roc aquest 2024
ACN
15/04/2024 - 19:27

Badalona - La fase pilot del pla de la Generalitat 'Barris amb futur', es desplegarà aquest any a Sant Roc i dinou barris més de Catalunya. El pla vol evitar que la població d'aquests barris, considerats d'especial complexitat, quedin al marge de la societat.

Aquest projecte pilot, aprovat pel Govern el passat mes d'octubre, proposa noves metodologies d'intervenció en polítiques socials i urbanisme. L'objectiu és revertir la pobresa crònica i actuar en barris on gran part de la població es troba en situació irregular o sense recursos i que també presenten risc de degradació urbanística, manca d'espais verds de qualitat i una elevada contaminació. Per a fer-ho realitat, es comptarà amb la cooperació local, tant de les administracions com d'empreses, associacions veïnals o entitats del tercer sector. Ho ha explicat aquest dilluns el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en un acte al Palau Robert de Barcelona.

L'actuació preveu intervenir en àmbits com l'educació, el lleure, la sanitat, l'accés a la cultura i la llengua. Un projecte que, en principi, tirarà endavant passi el que passi a les pròximes eleccions catalanes.

Alguns dels barris d'especial complexitat on s'actuarà són Sant Roc, a Badalona, Sant Cosme, al Prat de Llobregat, Pont Major, a Girona, la Florida a l'Hospitalet de Llobregat, o el barri de Sant Salvador de Tarragona.