Un nou tractament contra el càncer de pulmó eleva un 20% la supervivència

Un nou tractament contra el càncer de pulmó eleva un 20% la supervivència
Jordi Ribàs
08/08/2023 - 11:01

Germans Trias i Pujol, Badalona - Un nou tractament contra certs tipus de càncer de pulmó ha elevat un 20% la supervivència i podria beneficiar a més de 6.000 pacients cada any. Aquest enfocament, a més, permetria elevar el nombre de pacients que poden ser operats fins a un 93% del total.

Es tracta de l'estudi NADIM II, liderat pel Grup Espanyol de Càncer de Pulmó, en el qual hi han participat 18 pacients de l'Institut Català d'Oncologia, al Campus Can Ruti. L'oncòloga mèdica de l'ICO Badalona i investigadora de l'Institut Germans Trias i Pujol, Teresa Morán, ha confirmat els 'bons resultats' de l'estudi, ja que mostren una clara millora en el nombre de pacients que sobreviuen el càncer.

Amb l'estudi, doncs, queda consolidat un nou estàndard per a combatre la patologia: s'ha demostrat que el 36,8% dels pacients han aconseguit una desaparició completa del tumor. Una fita que, fins ara, només assolia un 6,9% dels pacients intervinguts. La 'clau' de la millora dels resultats recau, principalment en 'la combinació dels tractaments de quimioteràpia i d'immunoteràpia abans de passar per quiròfan'.