Un nova generació d'or i verd-i-negra a la sub19

Un nova generació d'or i verd-i-negra a la sub19
Ferran Vinaixa
03/07/2023 - 23:39

Badalona - La selecció espanyola sub19 de bàsquet va guanyar diumenge el Mundial disputat a Hongria, i ho va fer invicte en tota la competició. És a dir guanyant tots els partits. I no és la primera vegada que ho fan. L'estiu passat, el de 2022, es van fer amb l'or europeu guanyant tots els partits, fins i tot a l'amfitriona, Turquia, en la final, i ara han superat a tots els rivals i han guanyat a França en la gran final del mundial. En tots dos casos a la banqueta hi havia en Dani Miret, entrenador format al planter de la Penya i que ha anat seguint els passos habituals al Joventut: del planter al vinculat Club Bàsquet Prat i d'allà al primer equip per entrar a formar part de l'staff de Carles Duran.

A la pista també hi era, en l'europeu i en el mundial, la jove perla del planter verd-i-negre, Jordi Rodríguez, jugador que ha combinat el Júnior de la Penya, el vinculat i alguna convocatòria amb el primer equip a finals de temporada.. Ell va ser el millor de l'europeu i ara un dels millors del mundial, entrant en el cinc inicial d'aquesta edició.

Però en aquesta exitosa selecció hi ha dos verd-i-negres més. Un que acaba d'arribar, el tècnic ajudant Aleix Duran, que substituirà a Pau del Tio a la banqueta del primer equip verd-i-negre, i l'altre que tot just marxa, Isaac Nogués, que ha fet un mundial molt bo i ha estat decisiu quan la final estava més complicada. Nogués és fruit, com en Jordi Rodríguez, de la inacabable pedrera de la Penya, però en el seu cas ha decidit créixer lluny de Badalona, al Lobe Huesca, on jugarà a la LEB Plata mentre que Jordi Rodríguez també jugarà en aquesta categoria però en el Club Bàsquet Prat.