Un planter verd-i-negre de futur

Un planter verd-i-negre de futur
Ferran Vinaixa / Xavi Ballesteros
22/05/2023 - 21:57

Badalona - Èxit del Prat Joventut que ha assolit l'ascens a la LEB Or després de tornar a guanyar al Basket Navarra en el partit de tornada al Joan Busquets (100-73) com ja ho havia fet a l'anada on havia vençut per 20 punts de diferència. El vinculat del Joventut torna així a la LEB Or només una temporada després d'haver perdut la categoria, i torna a plantejar el debat de si el club verd-i-negre li interessa tenir un equip vinculat tan amunt o si prefereix que els seus jugadors vinculats juguin en una lliga no tan exigent com la categoria de plata del bàsquet estatal. A l'estiu es tornarà a parlar de la vinculació i es veurà que decideixen ambdues entitats. En aquest dia tan especial, el club pota blava va retirar la samarreta amb el dorsal 2 a Gerbert Martí, una llegenda que ha jugat 10 anys al Club Bàsquet Prat.

D'altra banda, també èxit del bàsquet base de la Penya amb el campionat de Catalunya infantil tan masculí, contra el Barça, com en femení, contra el Barça CBS Santfeliuenc. En categoria cadet tant en masculí com en femení, la Penya va acabar quarta en el campionat d'Espanya.

equipJUNIOR2022-2023
Equip júnior del Joventut 2022/2023

La creu del bàsquet base aquest cap de setmana va ser pel júnior de la Penya que va tancar la temporada a Kaunas on no va poder guanyar cap dels tres partits que hi va disputar i on el campió d'Europa també va ser, igual com els sèniors, el Real Madrid, amb els exverd-i-negres Rudy Fernández, Alberto Abalde i el tècnic Paco Redondo.

madrid-eurolliga
Paco Redondo / Rudy Fernandez / Alberto Abalde

Els de David Jimeno, malgrat tancar el curs amb una temporada històrica després d'haver aconseguit el doblet amb el Campionat de Catalunya i el d'Espanya, no van poder posar la rúbrica a l'Eurolliga júnior on la Penya va perdre els tres partits que va disputar de la lligueta contra l'amfitrió Zalgiris Kaunas (69-64), Mega de Belgrad (94-75) i una selecció de joves valors europeus anomenada U18 Next Generation Select Team (81-78), equip que va ser el campió del grup de la Penya i que va perdre la final contra el Madrid.
Conrad Martínez, que podria tenir una proposta de la Universitat d'Arizona, va ser el més destacat juntament amb Rubén Prey mentre Karim López va guanyar el concurs d'esmaixades.