Un projecte educatiu basat en els Òscars, un dels guanyadors als Premis a la Millor activitat didàctica

Un projecte educatiu basat en els Òscars, un dels guanyadors als Premis a la Millor activitat didàctica
Judit Larios
05/10/2023 - 21:33

Badalona - El projecte 'La gala dels Òscars' ha estat un dels guanyadors de la segona edició dels premis a la Millor activitat didàctica, organitzats pel Grup AprènOnline. L'entrega s'ha celebrat aquest dijous a l'Espai Betúlia coincidint amb el Dia Mundial de la Docència.

L'Institut Escola La Tordera, de Santa Maria de Palautordera, ha estat reconegut en la categoria d'educació secundària pel seu projecte inspirat en els guardons de cinema nord-americans. La dinàmica consisteix a fer un recull del material audiovisual fet al llarg del curs per a qualsevol assignatura i nominar-lo en diferents categories. La gala dels Òscars, tal com explica Xiu Duset, professora de l'institut guanyador, aconsegueix involucrar els alumnes de tot el centre.

El dia de la gala els de 4t d'ESO ho organitzen tot: la decoració, les entrades... i la resta s'apunten per ajudar a fer de fotògrafs, tècnics de so, agents de seguretat...

A l'hora d'escollir els guardonats, el jurat té en compte aspectes com l'ús de les tecnologies, l'educació en valors i la igualtat de gènere. Enguany, s'han repartit quatre premis, un per a cada etapa educativa, entre més d'una cinquantena d'aspirants. L'objectiu és donar visibilitat a les activitats didàctiques dels mestres que utilitzen metodologies participatives i deixen enrere l'ús dels llibres de text.

Entre els premiats, també s'ha reconegut una activitat tipus escape room d'un cicle formatiu de química o la construcció d'una biblioteca d'una classe d'infantil.