Un total de 16.000 usuaris utilitzen el servei de l'AMBici, que preveu electrificar totes les estacions a finals d'any

Un total de 16.000 usuaris utilitzen el servei de l'AMBici, que preveu electrificar totes les estacions a finals d'any
Berta Soler Mercader
28/09/2023 - 18:35

Badalona - Un total de 16.000 usuaris utilitzen el servei de l'AMB Bici als municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i que des de l'organisme asseguren que s'ha complert amb les expectatives, encara creuen que té molt recorregut, ja que fixen que de moment només un 2% dels desplaçaments diaris es fan en bicicleta. A més, preveuen tenir totes les estacions electrificades a finals d'any.

La mobilitat sostenible comença a arrelar-se a les ciutats de l'AMB. Així ho ha explicat la consellera de mobilitat sostenible de l'AMB, Elisabet Latorre, que assegura que des de l'administració veuen com els vehicles tradicionals comencen a compartir carrers amb patinets i bicicletes. I és que celebren la bona acollida del servei de l'AMBici, estrenat el passat mes de maig, tot i que admeten que encara té marge per créixer. És un projecte que està en fase d'extensió, ja que s'ha d'instal·lar encara als municipis de Sant Feliu de Llobregat i de l'Hospitalet de Llobregat, fet que esperen que incrementi el nombre d'usuaris fins als 25.000.

AMBici BICI 3

Badalona destaca per les xifres, on expliquen que les ràtios d'ús són més altes entre setmana i on aquest mitjà de transport s'utilitza sobretot per trajectes dins de la ciutat. Des de l'AMB són conscients que hi ha mancances al servei, com els problemes amb l'estat de les bateries i electrificaran totes les estacions per evitar que això passi.

Un cop estigui consolidat el projecte, amb l'electrificació de totes les estacions acabada, també s'obrirà la possibilitat d'afegir més bicicletes al parc mòbil de cada municipi. A Badalona comptem amb un quilòmetre i mig de carril bici i amb aquesta nova alternativa de mobilitat es posa en evidència la necessitat de crear més quilòmetres. Des de l'AMB expliquen que pacificar les ciutats és voluntat de cada consistori.

Preguntada sobre la moratòria de tres anys de la Zona de Baixes Emissions del govern municipal, Latorre ha recordat que Badalona ja té l'ordenança aprovada i que l'AMB hauria de caminar cap a una transició energètica que millori la qualitat de vida de les persones.

📺 Notícia audiovisual: