Una badalonina participa en la simulació d'una missió tripulada a Mart al desert de Utah

Una badalonina participa en la simulació d'una missió tripulada a Mart al desert de Utah
Judit Larios
03/11/2023 - 21:23

Badalona - Un equip de sis persones participa en un projecte al desert de Utah, als Estats Units, per simular com seria una missió tripulada a Mart. Entre ells, s'hi troba una badalonina que hi duu a terme tasques de periodista.

La missió 285 s'està desenvolupant en un punt aïllat del desert de Utah que té unes condicions climàtiques i geològiques similars a les que es podrien trobar a Mart. Allà, s'hi troba l'estació d'investigació Mars Research Desert Station, on l'equip fa diversos treballs de camp basats en l'ús de sensors remots i la recollida de mostres. Per fer-ho, els tripulants realitzen les anomenades sortides extravehiculars, a l'exterior de la base del centre, per les quals utilitzen vestits espacials simulats. Alhora, han de gestionar la seva alimentació cultivant menjar en un hivernacle. El comandant de la missió, David Mateos, ha explicat en una entrevista al Badalona 360º que totes les proves que porten a la pràctica també els serveixen per comprovar com afectarien els membres de l'equip si es fessin al planeta vermell, no només a nivell fisiològic sinó també psicològic.

La tripulació està formada principalment per enginyers i astrònoms, però també compta amb un especialista en imatges obtingudes a través de drons i satèl·lits. La sisena integrant de l'equip és la badalonina Marina Buqueras, que s'encarrega de deixar constància del dia a dia del projecte i fer-ne difusió. La missió 285 va començar aquest dimecres i s'allargarà durant deu dies, fins el dissabte 11 de novembre.

missió mart utah
La badalonina Marina Buqueras, a l'esquerra, amb dos companys de la Missió 285

Fotografies: @TheMarsSociety