Una cinquantena de persones enceten els actes del 8M a la plaça de la Vila

Una cinquantena de persones enceten els actes del 8M a la plaça de la Vila
Martí Vinyes Rius / Berta Soler
07/03/2024 - 21:09

Badalona - Sota el lema «8M Badalona, ciutat de la Igualtat», una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda la plaça de la Vila per commemorar el dia de la dona, que se celebra demà. L'acte ha estat una de les activitats organitzades per l'Ajuntament amb motiu d'aquesta diada. En la lectura del manifest hi han participat tant regidors de govern com representants dels grups municipals de l'oposició.

WhatsApp Image 2024-03-07 at 18.08.11

Durant l'acte s'han reivindicat la igualtat de gènere i els drets de les dones. També la importància de la seva plena participació en la societat i el seu desenvolupament com a persones en plena igualtat. Més enllà d'això, el govern local ha volgut fer valdre la campanya «Apropa't», que vol lluitar contra la violència masclista.

Les manifestants han acudit a la plaça de la Vila per reivindicar els seus drets i les discriminacions que pateixen. Afirmen que les protestes s'han de fer cada dia més enllà del vuit de març atès que aquesta és una lluita que no s'atura. Més enllà de l'acte institucional, recordem que aquest divendres tindrà lloc a la ciutat la manifestació organitzada per la Comissió 8M. Serà a les sis de la tarda a la plaça dels Països Catalans amb un acte final a la plaça de la Dona.

I, aprofitant, que moltes dones han fet pinya a l'acte institucional per reivindicar, un any més, els seus drets, hem aprofitat per preguntar-los quins són els motius pels quals surten al carrer cada 8 de març. D'entre les raons, gairebé totes coincideixen en el fet que la llista encara és, malauradament, massa llarga.

També expliquen que cridaran ben fort des dels carrers que el col·lectiu mereix viure amb plena igualtat. I que, sobretot, necessiten que els homes se sumin a aquest canvi de la societat amb fets i accions, i no només amb paraules.

WhatsApp Image 2024-03-07 at 18.08.12